Безплатна доставка при покупка над 100 лв.

Be feminine

November 09 2022 – Lilit Gevorkyan

Be feminine
Be feminine

Женската енергия

Как да съхраним жената в нас


Образът на силната, еманципирана и амбициозна жена е издигнат в своеобразен култ.

В Adoria ние абсолютно подкрепяме тази концепция, но както във всичко останало в живота, ние вярваме, че този образ не трябва да напуска здравословните граници, за да не изгубим жената в себе си. Когато една жена е балансирана, тя е в хармония с тялото и сетивата си, тя е във вътрешен мир със себе си. 


Жената е въплащение на женската енергия. Чували ли сте до сега за женска енергия? Сигурно се питате какво е това? Характерно ли е само за добре изглеждащите жени? 

Нека да се впуснем малко по-задълбочено и да разгледаме какво се крие зад този вид енергия. 


Женската енергия е вид енергия, която някои индивиди (независимо от пола) излъчват по-голяма или по-малка степен. Характерно за женската енергия е, че тя има силно влияние върху отношението им, поведението и начинът, по който те приемат и отдават към света. В повечето случаи женската енергия е събирателно название за определени нюанси от поведението, които са характерни за силно женствени жени, а именно- грижовна, нежна, емпатична, състрадателна, леко игрива, мека в изказа си и уязвима. 

Не се бунтувайте след прочетеното. Колкото и да отричаме, не можем да вървим срещу природата си. Трябва смирено да признаем пред себе си и света, че това е Жената.

Доказателство за това е фактът, че в същината си женската енергия е естествен източник на хармония, от която ние като човешки същества се нуждаем, за да можем да се чувстваме удовлетворени, пълноценни и щастливи в собствената си кожа.


Когато една жена се намира осъзнато в женската си енергия, колкото и парадоксално да звучи, именно в този момент концепцията за сила и свобода, както и концепцията за мир са постигнати. 


Сега идва въпросът как да влезем в женската си енергия и да се чувстваме комфортно там?

Подготвили сме Ви няколко прости, но фундаментални насоки. Ще поемем заедно по пътя и ще се потопим в багрите на женската енергия и ще открием възможността да постигнем вътрешен мир и енергиен баланс. 


 
В зависимост от интерпретацията, към която се обръщаме, можем да видим различни определения, но всички те говорят за едно и също нещо. Източните учения се фокусират върху „силите на Небето и Земята“ като два основни принципа, на които се основава всичко. Индуистките учения ги наричат ​​Шива и Шакти, в даоизма те са Ин и Ян, а за тибетците те са известни като Яб и Юм.


Докато мъжката енергия е по-агресивна, напориста и смела, женската приема и получава. Смята се, че жената е чиста енергия, която тече и се променя като водите на река. Ето защо основните му характеристики са влажност, вода и (любимото ни тук, в WildLunas) Луната. Женската енергия се излива и чрез свойствата, присъщи на нашия пол: чувствителност, емпатия, грижа и отдаденост.Да бъдеш успешен и смел не противоречи на това да си женствен: всеки притежава както женска, така и мъжка енергия, но е изключително важно женското да доминира в нас.

0 коментари

Остави коментар

Всички коментари в блога се проверяват от администратор преди публикуване